Különbségek a Wok serpenyő és a hagyományos között
- Szerző: Yatoo
- Kategória: Webáruház
- Tags: Wok serpenyő
Elkészíthetjük ugyanazt az ételt különböző eszközökkel, mert utána más ízeket fogunk kapni. Ha a Wok serpenyő összehasonlításra kerül a hagyományos társával, valószínűleg mindenki fogja érezni a tányéron lapuló különbséget.
Ez több okra vezethető vissza. Az egyik, hogy a Wok serpenyő vékony acéllemezekből áll, ami arra szolgál, hogy hirtelen felmelegedjen, majd a gáz elzárásakor gyorsan leálljon. Közben a hagyományos serpenyőben tovább szokott tartani a párolgás ideje, ezért a Wokban sokkal ropogósabb lesz az étel.
Előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül benne bármi, valószínűleg sokkal több ideig fog tartani összeszedni a hozzávalókat, mint maga a főzés. A zöldségek színesek maradnak és egészségesek, nem veszítenek a vitaminokból.
Egyedül egy nagy lángon égő gázégőre van szükségünk és erős páraelszívóra. A Wok serpenyőben ízesíthetjük az olajt például chilivel és tehetünk bele húst, hogy a zöldség mellett domináljon, amit minden esetben aprítsunk apróra. Fontos, hogy csak gázégőn lehet a megfelelő hőfokot elérni.