Látogasson el az oldalunkra, ha szeretne jártas lenni minden témában, ami a kávéval kapcsolatos! Számos téren nyújtunk hasznos információt az olvasóinknak. Megtudhatja, miként pörkölik a babkávé különböző típusait, megismerheti a legjobb kávéházakat és hasznos információkhoz juthat a fórumunkon. Töltse el kellemesen azt az időt, amit a reggeli kávézásra fordít és közben olvasgassa a híreinket a Kávéház Magazin oldalán! Olyan dolgokra világítunk rá, amelyeket nem biztos, hogy eddig ismert.
Ha ellátogat egy szaküzletbe, akkor észreveheti, hogy a kávék színe különbözik. Mindez pedig a pörkölési módhoz vezethető vissza, hiszen a babkávé eltérően van előállítva. Annak függvényében, hogy mennyi ideig pörkölik, a kávészemek színe a világos, már-már zöldestől kezdve az egészen sötétig megtalálható. Aki minden reggelt egy jó csészével kezdi, annak illik tudnia ezeket is! Ha szeretne mindig valami újat és érdekeset megtudni a kávékról, akkor böngésszen az oldalunkon Ön is!
Megtudhatja, hogy a babkávé akár otthon is pörkölhető, így ha szeretné saját maga kipróbálni ezt a folyamatot, akkor igenis van rá lehetőség. Ízlés szerint Ön szabhatja meg, hogy mennyi ideig pörköli a kávét, milyen színt ér el vele és mennyire lesz intenzív az aromája. Ha otthon akarja ezt megcsinálni, akkor vásároljon kifejezetten erre a célra előállított babkávét, aminek a színe még zöldes. Ha a pörkölési típusokról van szó, akkor utána olvashat a különböző kávéknak, amelyek főleg Amerikában nagyon elterjedtek: világos fahéj, fahéj, New England és Amerikai pörkölés.
Bármelyiket kipróbálhatja, hiszen aki szereti a kávét, annak mindegyik ízleni fog! Ezek mellett megemlíthetjük a bécsi pörkölési módot is, aminek következtében a kávé színe középbarna lesz, de az olasz vagy a francia pörkölési módszer is nagyon elterjedt. Számtalan lehetőség van arra, hogy különleges ízeket és aromákat állítson elő. Tudjon meg többet erről és számos más érdekes témáról és próbálja ki Ön is, hogy milyen az otthon pörkölt babkávé íze!