Ízesített, különleges pálinka szelídgesztenyéből


Különleges pálinka

Különleges pálinka

Égetett szeszes italokat a világ minden pontján készítenek már több évszázada. Azonban a felhasznált alapanyagok és a gyártási technológia nagyon eltérő lehet. Hazánkban a gyümölcsből készült kisüsti pálinka gyártása terjedt el. Ellenben az utóbbi években megjelent néhány különleges pálinka is.
A hagyományos körte, barack és szilva mellett egyre több olyan gyümölcsöt is felhasználnak pálinkafőzésre, amely néhány évtizede még nem volt jellemző. Mivel a pálinka védett lett, ezért előírások szabályozzák a készítését.

Az egyik legfontosabb szabály, hogy csak a hazánk területén termelt gyümölcsökből lehet pálinkát készíteni, de az nincs korlátozva, hogy ezek milyen gyümölcsök lehetnek. Tulajdonképpen égetett szeszt minden olyan növényből lehet készíteni, amelynek elég magas a cukortartalma.
Így olyan különleges pálinka is kapható ma már, amely szelídgesztenyéből készült. Azért, hogy még jellegzetesebb legyen, ezt gyakran ízesítik vaníliával és rummal. Így azok is bátran megkóstolhatják, akik az édesebb ízeket részesítik előnyben.

Print Friendly, PDF & Email

Címkék: ,

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás